Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Presse

Japanske kompakttraktorer og canadiske klippere fra Lindholm

Lindholm Maskiner skal sælge Progressive-græsklippere i hele Europa
og er ny importør af Shibaura-traktorer

Der er fuld fart på hos firmaet Lindholm Maskiner a/s i Vissenbjerg på Fyn. Brødrene bag firmaet, Lasse og Per Lindholm, har netop sikret sig ikke blot én, men to lukrative aftaler med markante maskinproducenter. Lindholm Maskiner har overtaget importen af de japanske Shibaura-kompakttraktorer. I forvejen havde virksomheden givet håndslag til den canadiske producent Progressive Turf Equipment om at stå for salget af store græsklippere ikke alene i Danmark, men i hele Europa.


- Det har været lidt hektisk. Men når man får mulighed for et agentur for et anerkendt traktormærke og samtidig har baseret sin virksomhed på materiel, der skal trækkes af traktorer, så slår man naturligvis til, forklarer direktør Per Lindholm.
Derfor kørte han og bror Lasse Lindholm med kort varsel til Shibauras europæiske hovedkvarter i Holland for at udfærdige og signere aftalen, som nu har gjort Lindholm Maskiner til dansk importør og forhandler at det ganske omfattende Shibaura-traktorprogram.


De japanske traktorer spænder fra 18 til 60 hk og har været på det danske marked i flere år. De er særlig kendt blandt entreprenører og anlægsgartnere, men vil nu blive tilbudt en bredere kreds af kunder til meget attraktive priser.

Klipper efter traktor sparer penge

Aftalen med Shibaura kommer lige oven i en anden aftale med canadiske Progressive Turf Equipment, som har gjort Lindholm Maskiner til sin forpost ikke kun i Danmark, men i alle europæiske lande, bortset fra de britiske øer og Irland. Lindholm-brødrene har netop været på demo-tur med en varm nyhed fra Progressive. En fem-leds klipper til golfbaner, som passer perfekt ind i kompakttraktor-filosofien.

- Mange golfbaner har en kompakttraktor stående, som i virkeligheden godt kunne køre langt flere timer, end den gør. Samtidig er der naturligvis behov for effektivt maskineri til klipning af både rough, semirough, fairway og tee-steder. Sådan en klipper kan vi nu levere til en pris, der ligger omkring en tredjedel af, hvad en selvkørende klipper af samme format koster. Men hvorfor betale for ekstra hestekræfter, når man allerede har dem stående i en traktor? spørger Per Lindholm.

- Klipperen Progressive Pro-Flex 120 klipper i tre meters bredde med fem led. Men man kan også vælge at klippe smallerede med kun tre led aktive, hvis det passer bedre i nogle områder. Klipperen skal have en traktor foran, og det er tilstrækkeligt med 40-45 hk hos trækdyret, siger direktør Per Lindholm.

Ingen skalpering

På demo-turen rundt til flere golfbaner spærrede greenkeeperne øjnene op, da de så Pro-Flex 120 klippe i kuperet terræn, omkring bunkers samt på skråninger blandt andet omkring tee-steder.ProFlex120

- Progressive Pro-Flex er en vaskeægte kontur-klipper. De fem klippeled følger terrænet tæt, uanset om det går op eller ned, og om den kører på en bakkekam med fald til begge sider. Alle klippeled er forsynet med støddæmpere. Og greenkeeperne og deres assistenter var ikke mindst begejstrede for, at det faktisk ikke var muligt at få klipperen til at skalpere på noget tidspunkt. Derfor klarer maskinen også nemt og enkelt klipning ved golfbanens bunkers. Den kan køre ud over bunkerkanterne og kører på skalperullerne, mens bunkeren får en studsning hele vejen rundt, siger Per Lindholm.
En enkel opbygning af klipperen bevirker, at Progressive Pro-Flex 120 stort set ikke kræver vedligehold. Og dermed heller ikke har driftsomkostninger, bortset naturligvis fra slibning og udskiftning af knivene i takt med, at de slides.

Fordele for danske kunder

- Det er naturligvis spændende for os, at vi skal klare hele Europa med salg af maskinerne fra Progressive. Det giver umiddelbart nogle fordele over for vore danske kunder, fordi vi nu arbejder med en noget større volumen, end hvis vi kun skulle koncentrere os om Danmark. Samtidig har vi den klare styrke, at vi fjerner alle mellemled. Vi er simpelthen ikke forhandler af noget, som andre er importører af, forklarer direktør Per Lindholm.

- Shibaura-traktorerne bejler til det segment, vi kender rigtig godt i forvejen. Nemlig kommuner, golfbaner og stadions. Men de åbner også nye muligheder, fordi traktorerne også er ideelle for boligforeninger, anlægsgartnere og kirkegårde. Jeg mener, at vi kan lave nogle rigtig attraktive pakker både til kunstgræsbaner og til vintertjeneste med kost, sneblad og spreder.

 

 

 

Grønne maskinfolk fletter fingre

Klik på artiklen for stor størrelse.


Verti-draining året rundt

Verti-draining af plænearealer som greens, tee´s og fairways er normal praksis for de professionelle greenkeepere i dag. De fleste udfører dog kun denne opgave i forårs- eller efterårsmånederne, men man kan drage stor fordel af at verti-draine året rundt – næsten da...

Af Lasse Lindholm, Lindholm Maskiner

 

Læs hele artiklen her:

Verti-draining året rundt– næsten da!


Greenkeeper

Greenkeeper smider de store maskiner ud

 

Ny Redexim-redskabsbærer med Verti-Drain®, Verti-Power, mere end halverer belastningen på Hammel Golf Klubs greens

- Det giver jo ingen mening at køre ind på en green med en tung maskine for at lufte og løsne overfladen, fordi den er komprimeret af blandt andet tunge maskiner. Vi har solgt vores største traktor, og jeg ser helst, at de store maskiner kommer helt væk. Det er jo ikke landbrug, vi driver. Det er en golfbane!

 

Eddy Glinjui har været chefgreenkeeper i Hammel Golf Klub i nu tre år. Han er født og opvokset i Thailand, men er dansk gift og har boet i Danmark de seneste 22 år. I alt har han passet fairways og greens i Hammel i syv år. Tidligere på Odense Eventyr Golf Klub og Aarhus Aadal Golf Club. Han går gerne selv 18 huller. Og han går også gerne og laver nogle millioner ekstra huller.

 

Golfbanen i Hammel i det midtjyske er Danmarks første med den nye Verti-Power monteret med Verti-Drain 1513 fra den hollandske producent Redexim. Blandt greenkeepere ikke mindst kendt for Verti-Drain® maskinerne, som løsner og dybdelufter vækstlaget på greens og fairways med kraftige spyd. Og det er altså netop en Verti-Drain®, der er monteret på Verti-Poweren, der er blevet et yderst populært medlem af maskinfamilien i Hammel.

 

Lettere tryk - og lettere greenkeeper

- Man skal lægge dovenskaben væk, for man skal altså ud at gå. Maskinen er selvkørende, men styres ved, at man går foran den. Det kræver måske en lille holdningsændring hos nogle. Men så får man jo også rørt sig lidt. Det nyder både jeg og mine assistenter. Flere af dem har tabt sig. En af dem otte kilo, fortæller Eddy Glinjui.

 

Det er ikke alene greenkeeperassistenten, der er blevet lettere. Det er også både trykket på greens og det daglige arbejde.

 

- Tidligere kørte vi ind på greens med en 2,5 tons traktor. Nu er det mere end halveret. Selve redskabsbæreren Verti-Power vejer 520 kilo og Verti-Drain enheden 530 kilo. Alt i alt 1.050 kilo. Det er noget, som både greens, forgreens og teesteder er glade for. Og selv om vi altså går rundt med maskinen, så sparer vi tid i forhold til, da vi tidligere sad på en traktor. Inklusive transport rundt på banen brugte jeg ca. 10 timer, da jeg var rundt og lufte med den nye maskine første gang. Med traktor plejer det at tage i hvert fald halvanden arbejdsdag, siger Eddy Glinjui.

 

Mindre tid og højere kvalitet

Chefgreenkeeperen er ikke i tvivl om, at tidsforbruget reduceres yderligere, når han og hans mandskab bliver mere vant til at køre med den nye Redexim maskine.

 

- Det er jo nemt at ændre kørselsmønster, fordi maskinen er meget manøvredygtig. Og man har en meget bedre føling med arbejdet, end når man sidder på en traktor. Vi får også en højere kvalitet ud af at gå med Verti-Drain'eren end ved at køre med den på en traktor. Vi kan køre tættere på kanter, og det er nemmere at tage specielle hensyn til greens, der måske har behov for lidt mere luftning end de øvrige, siger Eddy Glinjui.

 

Chefen i Hammel har ikke haft problemer med at vænne sine folk til traveturene med den selvkørende Verti-Power. I forvejen klippes greens helt konsekvent med singleklipper i Hammel.

 

-Som greenkeepere skal vi kunne være tilfredse med den oplevelse, vi leverer til vore golfspillere, mener Eddy Glinjui.

 

Det er et års tid siden, chefgreenkeeperen tog fat i sin bestyrelse med ønsket om en lettere maskine til specielt greens men som samtidig kan bruges med flere forskellige typer redskaber påmonteret.

 

Også til eftersåning, vertikalskæring og løvblæsning mv.

- Det er Eddys kongstanke, at vi skal af med de store og tunge maskiner. Men hos den danske Redexim-importør, Lindholm Maskiner a/s, bad Per Lindholm os om lige at slå koldt vand i blodet. En helt ny maskine var på vej, og han mente, at den måtte være den, Eddy gik og ventede på, fortæller Poul Ditlev, der er medlem af bestyrelsen i Hammel Golf Klub.

 

Den nye Verti-Power kom, blev demonstreret - og købt.

 

- Selve redskabsbæreren kan jo andet og mere end at køre med Verti-Drain. Jeg regner med også at bruge den monteret med en eftersåningsmaskine og en vertikalskærer. I det store hele er græs som græs altid har været. Men vi kan give det bedre betingelser. Det vigtigste for greenkeepere er jo det, der foregår under jorden. Og den indsats, vi gør i år, giver resultat næste år. Hen ad vejen bliver rodnettet stærkere og stærkere. Og på længere sigt kan vi se, at vi får en nemmere pasning, forklarer chefgreenkeeper Eddy Glinjui.

 

Redexims Verti-Power monteret med Verti-Drain 1513 har en arbejdsbredde på 130 cm. Motoren har 32 hk og hydrostatisk gearkasse, og når spyddene går i jorden, løsnes og luftes i ned til 15 cm dybde, hvilket er det dybeste på markedet for en hurtigprikker. Derudover kan maskinen indstilles til "bræk" for at løsne komprimerede områder, nøjagtigt som på de store Verti-Drain® maskiner.